Zilvershampoo zie je ineens overal en er zijn een hoop onduidelijkheden en fabels op de wereld over deze wonderlijke shampoo. De shampoo heeft een paars/blauwige gloed en na gebruik ervan zou het haar blonder of grijzer worden. Zilvershampoo haalt de gele gloed namelijk uit het haar, waardoor het haar mooi koel van kleur zal worden, doordat kleuren die tegenover elkaar liggen in het kleurenpallet elkaar neutraliseren (paars en geel dus).

kleurschema zilvershampoo

Maar hoe gebruik je zilvershampoo nou zó dat je het beste resultaat krijgt? Lees hieronder de gouden tips!

Gouden zilvershampoo tips

Tip #1. Ben je op zoek naar een zilveren gloed in je haar? Was je haar 2 á 3 keer per week met een zilvershampoo. Ben je juist op zoek naar een shampoo om de gele gloed in het haar te neutraliseren? Dan kun je het beste 1 keer per week wassen met de shampoo.

Tip #2. Ben je op zoek naar een shampoo die jouw haar een grijzige tint geeft? Laat de shampoo dan iets langer intrekken dan de tijd die aangegeven staat op de gebruiksaanwijzing. Ik raad aan om de shampoo dan 10 minuten te laten zitten.

Tip #3. Omdat een zilvershampoo het haar droger maakt, is het verstandig om het haar goed te verzorgen. Combineer de shampoo met een voedende conditioner of een masker om jouw lokken weer zacht te maken.

Tip #4. Gebruik een zilvershampoo niet wanneer je bruin haar hebt. Dit heeft namelijk helemaal geen zin! Een zilvershampoo kan alleen gebruikt worden wanneer je blond, wit of grijs haar hebt.

haar wassen met zilvershampoo

De beste merken zilvershampoo

Maar wat zijn nu de beste merken zilvershampoo? We hebben ze hier op een rijtje gezet:

  1. Fanola No Yellow Shampoo
  2. Schwarzkopf BC Color Freeze
  3. L’Oréal Professionnel Silver Shampoo