Je bent het vast al eens tegengekomen zonder dat je daarvan op de hoogte was: piepschuim reclame. Letters en logo’s van piepschuim kunnen buiten worden gemonteerd, maar zien we ook vaak in winkelcentra en op beurzen. Piepschuim kan namelijk gebruikt worden om uiteenlopende vormen te creëren. Vandaar dat ondernemers signbedrijven inschakelen om opvallende reclame-uitingen te creëren, waarmee hun bedrijf in het oog springt. De eindeloze opties qua vorm is echter niet het enige voordeel van piepschuim reclame.

Piepschuim is licht

In tegenstelling tot doorsnee reclamemateriaal is piepschuim erg licht. Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht en 2% uit polystyreen. Vandaar dat piepschuim reclame eenvoudig te monteren en te verplaatsen is, ongeacht de grootte van de reclame.

Volledig recyclebaar

Piepschuim is 100% recyclebaar. Vandaar dat het materiaal als duurzaam kan worden geacht. Piepschuim is licht en in elke vorm te maken. Om die redenen kan het materiaal voor uiteenlopende producten worden gebruikt, zoals pallets, kerstdecoratie, opvulmateriaal en isolatiemateriaal.

Betaalbaar alternatief

Reclame is vaak prijzig. Piepschuim reclame op maat is daarentegen een betaalbaar alternatief. De hoofdreden daarvoor is het feit dat het materiaal goedkoop is. Piepschuim bestaat, zoals eerder vermeld, voor 98% uit lucht en kan ook nog eens gemakkelijk worden bewerkt. Het kost signbedrijven vaak weinig moeite om het materiaal in een desgewenste vorm te maken. Vooral de wat kleinere bedrijven kiezen om die reden voor reclame van piepschuim.  

Zowel binnen- als buiten

Wil je de reclame buiten laten plaatsen? Geen probleem. Laat je piepschuim reclame beschermen met een dunne polyeara coating. Dit zorgt ervoor dat jouw reclame beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Bovendien biedt de coating ook bescherming tegen vandalisme, zodat jij je ook daarover geen zorgen hoeft te maken. Vele jaren later staat jouw reclame nog steeds, en dat niet alleen. Je logo of letters blijven er ook nog eens als nieuw uitzien!

Piepschuim op maat