Het spreekt voor zich dat het hebben van een huisstijl een ‘must’ is en veel voordelen biedt. Toch is het niet altijd duidelijk wat deze voordelen allemaal zijn. Vandaar dat we in dit blog de belangrijkste voordelen zullen benoemen en dieper in zullen gaan op elk voordeel, zodat je spoedig helder hebt dat het creëren van een consistente merkidentiteit meer is dan enkel een logo.

De cultuur en de persoonlijk van het bedrijf

De huisstijl laat de cultuur en persoonlijkheid van een onderneming zien. Een bedrijf met een eigen cultuur en een unieke persoonlijk, is een bedrijf dat onthouden wordt. Op die manier kan het bedrijf op de wat langere termijn hopelijk een plekje bemachtigen in het brein van de klanten en potentiële klanten.

Een bedrijf met een consistente bedrijfsidentiteit wordt herkend

Grote bedrijven met een eigen identiteit worden door de doelgroep herkend, dus niet alleen door de huidige klanten. De rest van de markt herkent ze ook, omdat ze een unieke bedrijfsidentiteit uitdragen, die tevens consistent uitgedragen dient te worden op zowel de offline als online kanalen.

Serieuze partijen

Een bedrijf dat fors investeert in huisstijl wekt de indruk dat het zichzelf serieus neemt en van plan is om te blijven. Dit heeft als gevolg dat klanten het bedrijf sneller vertrouwen.

Vergroten van zowel de merkbekendheid als het concurrentievoordeel

Een sterke huisstijl zorgt voor het vergroten van de merkbekendheid, maar heeft ook tot gevolg dat het concurrentievoordeel van een bedrijf wordt vergroot. Een bedrijf met een unieke positionering is namelijk in staat om zijn doelgroep te overtuigen dat het anders is dan de concurrenten.

Werk aan jouw huisstijl met hoogwaardig drukwerk

Wil je hoogwaardig drukwerk laten creëren, om op die manier aan jouw huisstijl te werken? Of heb je misschien behoefte aan een gedegen advies? In beide gevallen ben je bij Copy 76 aan het juiste adres. Als copyshop en drukkerij kan je ze inschakelen voor de meest uiteenlopende soorten drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfskleding, menukaarten en zelfs beursstands. Bel ze gerust voor meer informatie: 050 577 30 11, of neem een kijkje op hun website: Copy76.nl.

Huisstijl uitdragen met hoogwaardig drukwerk door Copy 76