Bedrijven kunnen niet zonder marketing. Met marketing vertelt jij je doelgroep dat jouw product bestaat en nog belangrijker: een probleem oplost waar ze tegenaan lopen of op een specifieke behoefte inspeelt. Vandaag de dag denken bedrijven vaak dat offline marketing geen impact meer heeft, maar dit alles is behalve waar. Offline-marketingkanalen vormen namelijk nog steeds het fundament van de marketingstrategie van menig bedrijf. In dit blog lees je de 3 redenen waarom jij als bedrijf zijnde nog steeds gebruik moet maken van offline marketing.

Offline marketing is authentieker

Mensen hebben bij online marketing vaak het gevoel dat de kanalen doelmatig worden gebruikt om een bepaald merkimago te creëren, wat niet helemaal overeen hoeft te met waar het bedrijf écht voor staat. Er is een gigantisch aanbod aan producten en diensten, dat mensen het moeilijk vinden om bedrijven te vertrouwen. Bij offline marketing gaat het daarentegen om het leggen van contacten met mensen zonder elektronische apparatuur of het internet. Je bereikt mensen tijdens het verspreiden van posters, flyers, banners, noem het maar op. Hierdoor ben je in staat een authentieker gevoel te creëren.  

Creëer merkloyaliteit

Wil je dat mensen in je omgeving gebruik maken van je producten of diensten. Dan is het belangrijk om je op offline marketing te richten. Het biedt namelijk een podium voor het opbouwen van goede relaties, wat bijdraagt aan een hogere klantloyaliteit. Mensen geven de voorkeur aan bedrijven die bereid zijn moeite te doen om met hen in contact te komen, in tegenstelling tot de bedrijven die slechts bereid zijn om een paar posts per maand op Facebook te plaatsen.

Meer ruimte voor feedback

Het verkrijgen van feedback gaat online soms wat lastiger. Offline krijg je bij veel marketingkanalen de mogelijkheid om met kopers te communiceren. Dit maakt het mogelijk om aan kopers te vragen welk aspect van de product of dienst ze meer, of juist minder beviel. Vervolgens kun je de feedback verwerken en de verbeterpunten implementeren.

Copy 76 helpt je aan alle typen drukwerk

Ben je overtuigd en wil je gebruik maken van offline marketing? Dan kunnen wij je doorverwijzen naar een professionele copyshop in Groningen, genaamd Copy 76. Hier kun je terecht voor alle typen drukwerk, zoals flyers, banners, posters, folders, spandoeken en nog zoveel meer. Je kunt ze bezoeken aan de Zonnelaan in Groningen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hun printshop online te bekijken op https://www.copy76.nl/. Voor vragen of advies kun je bellen naar 050 577 30 11, of mailen naar [email protected].

printen groningen