Bijna elk bedrijf die producten moet transporteren is afhankelijk van nieuwe pallets. Het is dan ook logisch dat er een hele industrie achter de levering van pallets zit. Veel types zijn geschikt voor hergebruik en blijven soms wel jaren circuleren. Dit neemt niet weg dat het bestand ook weer aangevuld moet worden met nieuwe pallets. Pallethandel Woodpacker heeft diverse soorten nieuw pallets. Bekijk hier het aanbod.

keuken

Snelle productie

Voor gebruikte pallets bestaan er efficiënte systemen. Na gebruik keren pallets terug naar palletbedrijven. Deze bedrijven zorgen indien mogelijk voor herstel, zodat een pallet telkens opnieuw beschikbaar is. Natuurlijk gaan er na verloop van tijd ook veel pallets verloren. Sterker nog, er zijn ook types die in principe gemaakt zijn voor eenmalig gebruik.

Productie nieuwe pallets

Zeker in tijden van economische voorspoed neemt de vraag naar pallets fors toe. Dit vraagt om het opschroeven van de productie. Specialisten slagen er steeds beter in om de productie efficiënter te maken. Het is namelijk nogal tijdrovend om elke pallet met de hand in elkaar te gaan zetten. Dankzij automatisering gaat het maken van pallets nu razendsnel. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die pallets produceren. Wanneer ze deze bedrijven aangesloten zijn bij de European Pallet Association, kan de klant rekenen op de beste kwaliteit.

moderne keuken

Diverse types

Kenners weten dat er veel soorten pallets zijn. We sommen de belangrijkste types op:

  • Europallets: 80 x 120 centimeter
  • CP1: 100 x 120 centimeter
  • CP3: 114 x 114 centimeter
  • CP9: 114 x 114 centimeter
  • Display pallets: 60 x 80 en 40 x 60 centimeter

In Nederland is de europallet het meest gebruikte type. Dit geldt ook voor andere landen in West-Europa. Europallets maken onderdeel uit van een enorm circulatiesysteem, waardoor er een ontelbaar aantal in omloop is. Wanneer een pallet kapot gaat, wordt deze doorgaans uit de roulatie genomen. Een reparatie is namelijk duurder dan kiezen voor een nieuw exemplaar. Voor andere soorten pallets geldt dit vaak ook. Eenmalige pallets zijn van dermate goedkoop hout gemaakt, dat ze na enkele transporten sowieso aan vervanging toe zijn. Dit verklaart ook waarom de vraag naar nieuwe pallets telkens hoog blijft.

landelijke moderne keuken

ISPM15

Pallets gemaakt van hout kunnen overlast ondervinden van ongedierte. Bepaalde insecten kunnen het hout fors beschadigen. Daarom kiest men voor het behandelen van pallets volgens de ISPM15 normen. Pallets krijgen een hittebehandeling die 30 minuten duurt. De temperatuur wordt daarbij opgeschroefd naar 56 graden. 

Het behandelen van nieuwe en gebruikte pallets is belangrijk, omdat ongedierte forse schade kan aanrichten. Niet alleen aan de pallets zelfs, maar ook aan de te transporteren goederen. Zeker bij het vervoer van voedingsmiddelen geeft dit een geruststellend gevoel.