De mooiste industriële lampen op een rijtje!

Tegenwoordig is de industriële stijl niet meer weg te denken uit het interieur. De stijl is gemakkelijk te combineren met veel andere woonstijlen en geeft een stoere touch aan je interieur. De juiste verlichting mag hier natuurlijk niet aan ontbreken. Bij industriële lampen zie je vaak veel strakke lijnen, metaal en ze zijn vaak groot van formaat. Ze hebben vaak een gebruikte look. Net als de originele oude lampen. Ik heb de meest populaire lampen op een rijtje gezet:

#1 De industriële hanglamp

Industriele_hanglampen

Of het nu voor op kantoor is of voor bij je thuis de industriële hanglamp zien we overal terugkomen. De lamp is eenvoudig boven je eettafel te plaatsen of je kunt er meerdere ophangen in het kantoor. We kunnen er in ieder geval niet meer omheen, deze lamp is het helemaal!

#2 De industriële fabriekslamp

industriele fabriekslamp

De industriële fabriekslamp komt er in allerlei soorten en maten. Met hout, zonder hout of juist helemaal van metaal. Alles is mogelijk! Deze prachtige sta lamp zien we tegenwoordig terugkomen in ieder interieur. Plaats hem naast de bank of naast een grove lounge stoel om jouw woonkamer helemaal af te stijlen!

#3 De industriële tafellamp

Industriële tafellamp

Ook de industriële tafellamp mag zeker niet meer aan je interieur ontbreken! Kenmerkend aan de meeste tafellampen is de lichtbron zelf. Het accent ligt voornamelijk op de lichtbron, omdat hier vaak alleen glaswerk omheen zit. Wees dus creatief met je lichtbronnen! Tegenwoordig zijn ze er in allerlei soorten en maten.

#4 Lichtbronnen

lichtbronnen

Zoals ik hierboven al even benoemde zijn de lichtbronnen steeds belangrijker. De lampen zijn minder gesloten en hierdoor zijn de lichtbronnen beter zichtbaar. Tegenwoordig maakt de lichtbron de lamp. Zo zien we ook veel lampen waarbij je enkel een snoer en een lichtbron hebt. Kies voor een rechthoekige lichtbron, een ronde of juist een andere bijzondere vorm. Daarnaast kun je kiezen tussen verschillende lichtsoorten. Zo is warm licht veel sfeervoller dan koud licht.

De verschillende materiaalsoorten

De materiaalsoorten die vaak gebruikt worden bij industriële verlichting zijn alluminium, gietijzer of zink. Dit materiaal is vaak onbewerkt gebleven. In sommige gevallen is de kap voorzien van een zogeheten poedercoating.

Hiermee krijg je het emaille-effect. Wat we ook veel zien is gegalvaniseerd staal. Hierbij is het metaal voorzien van een laag chroom of nikkel. Het ziet er dan niet alleen mooi uit, maar het is ook beschermd tegen roesten.

Tegenwoordig kun je ook kiezen uit verschillende stroomdraden. Kies voor een standaard zwarte kleur of juist voor een zogeheten strijkijzersnoer. Dit is een stroomdraad met stof eromheen. Je hebt ze vaak in verschillende kleuren.

Bij een webshop voor industriële meubels kun je alles vinden wat je nodig hebt voor een industrieel interieur. Van verlichting tot lampen en kasten. Alles om jouw woonstijl compleet te maken.

Waar plaats ik mijn industriële lamp?

Industriële lampen horen natuurlijk thuis in een industrieel interieur, maar daarnaast zijn ze ook gemakkelijk te combineren met andere interieurstijlen. Over het algemeen staan de lampen het mooiste in een minimalistische inrichting. Een lichte ruimte met eenvoudige meubels en dan als eyecatcher een industriële lamp. Geen overbodige accessoires.

Ook wanneer je een donkere ruimte moet inrichten, zoals een zolderruimte dan kun je kiezen voor industriële verlichting. Vaak heeft een zolderkamer houten balken aan het plafond. Hier kun je best creatief mee zijn! Bevestig de lamp aan de balken en je krijgt gelijk een industriële look and feel.  

Heb je een Scandinavische inrichting? Ook daar past de industriële verlichting goed bij. Een Scandinavisch interieur bestaat vaak uit houtkleuren, lichte materialen en geweven stoffen. Een grove metalen lamp komt hier goed tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld aan een fabriekslamp of een industriële tafellamp. Je kunt design items moeiteloos combineren met goedkopere meubelen. Een mooie lamp als eyecatcher maakt het dan helemaal af!

Industriële verlichting