Of u nou tussenwanden moet plaatsen, schilderijen moet ophangen, plafonds moet zetten, er is een laser instrument dat uw leven gemakkelijker maakt. Met zoveel laserinstrumenten om uit te kiezen, is het moeilijker om te weten welk type het beste bij uw werkzaamheden past. In dit blog bespreken we het verschil tussen de roterende laser, de kruislijnlaser en de puntlaser.

Roterende laser

De mechanische verschillen

Een roterende laser wordt veelal buiten gebruikt, maar sommige zijn ook geschikt voor interieur toepassingen. Wanneer u het apparaat buiten gebruikt heeft u ook een handontvanger nodig. Dit komt omdat het menselijk oog de lijn buiten niet kan zien. U kunt de laser gebruiken voor meet-, bouw- en grondwerkzaamheden. Doordat het apparaat ronddraait ontstaat er een ononderbroken lijn. Het systeem is zeer nauwkeurig.

Een puntlaser is ook een zeer nauwkeurig meetinstrument. Deze lasertool projecteert in plaats van een lijn een punt. Er zijn ook combinaties mogelijk. Zo zijn er ook kruislijnlasers en puntlasers in één. U kunt het apparaat gebruiken wanneer u loodrecht moet boren of wanneer u een lamp precies in het midden van de eettafel wilt bevestigen.

.

Rotatielaser

Bijna alle kruislijnlasers en puntlasers zijn zelf nivellerend. Daarbij zijn ze kleiner van formaat en ideaal te gebruiken voor kleinere ruimtes of afstanden. De kruislijnlaser wordt veelal gebruikt voor tegelwerken, het plaatsen van tussenwanden of afbouw.

Tot slot: Roterende lasers zijn meestal nauwkeuriger en stabieler door hun servomotoren en stippen zijn meestal nauwkeuriger dan lijnen. Heeft u het apparaat nodig voor een groot werkgebied? Kies dan voor een bouwlaser.

Een laser die bij uw werkzaamheden past

Voor iedere klus is een geschikt meetinstrument. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Roterende laser

Wanneer er uiterste precisie vereist is voor een grote klus met een grote oppervlakte, kies dan voor een bouwlaser.  Denk hierbij aan klussen zoals woningbouw. U kunt dan kiezen voor een horizontale laser.

Hierbij heeft u alleen een horizontale lijn. Maar u kunt ook kiezen voor een horizontale/verticale variant. Dit is nodig wanneer u met twee assen wilt werken. Denk hierbij aan graafwerkzaamheden of schuine/verlaagde plafonds. Deze laser kunt u zowel horizontaal als verticaal gebruiken.

kruislijnlaser

Punt/kruislijnlasers

Wanneer u in kleinere ruimtes werkt kunt u het beste kiezen voor een kruislijnlaser, puntlaser of een combinatie hiervan. Ze zijn compact, eenvoudig mee te nemen en zeer gebruiksvriendelijk.

Kies voor een puntlaser wanneer u bijvoorbeeld loodrecht moet boren of iets moet indelen. Deze tool is ideaal te gebruiken voor o.a. het installeren van een gipsplaatrails en het installeren van leidingen.

 

Kruislaser met puntlaser

Heeft u de laser vooral nodig om interieur ontwerpen op te hangen, kasten te installeren, deurkozijnen te plaatsen of binnenmuren te plaatsen? Kies dan voor de kruislijnlaser. Hierbij kunt u kiezen tussen de volgende typen:

  • 2lijns
  • 3lijns
  • 5lijns
  • Mutlilijns
  • 360 graden
  • 3D laser

Voor het plaatsen van tegelwerken kunt u kiezen voor een tegellaser. Dé onmisbare tool wanneer u wanden en vloeren gaat betegelen.