Ben je al een tijdje op zoek naar decoratie voor in huis, maar weet je niet wat het beste zou staan? Overweeg een decoratie van glas! Weer eens iets anders. Ook in de tuin komt het materiaal goed tot zijn recht.

Met decoraties van glas valt oneindig te decoreren. Het maakt het interieur helemaal af en daarnaast geeft het je woning een persoonlijk tintje. Maar welke glasdecoraties zijn er allemaal? En hoe komen deze het beste tot hun recht? In dit blog hebben we de mooiste manieren om je woning te decoreren met glas op een rijtje gezet.

Glassculpturen

Glassculpturen staan prachtig in elke ruimte. Doordat ze gemaakt zijn van glas, hebben ze een prachtige heldere kleur. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten en vormen. Bijvoorbeeld in de vorm van een Noordse Stern met een blauwgrijzige kleur, of een glassculptuur in donkerblauw in de vorm van een vleugel. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Het mooie van sculpturen van glas is, dat ze ook uitermate geschikt zijn om te geven als relatiegeschenk. Doordat het zo’n visueel geschenk is, is het perfect om waardering mee uit te spreken.

Heb je een rustig interieur? Dan is het leuk om een glassculptuur met felle kleuren te kiezen. Wees hier vooral niet bang voor! De sculptuur zal hierdoor juist meer sfeer geven in de ruimte. Dit is waarschijnlijk voorspelbaar, maar: in een ruimte met veel felle kleuren is het juist leuk om een glassculptuur te kiezen in een neutrale kleur.

glassculptuur

Glazen schalen

Glazen schalen zijn, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, erg veelzijdig te combineren in het interieur. Gebruik ze als fruitschaal, als decoratie in de vensterbank, of op een kastje.

Glazen schalen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. Ze zijn verkrijgbaar in een bescheiden transparante kleur, maar ook uitbundig in diverse kleuren en in een aparte vorm.

glazen schaal

Glazen vazen

Voor glazen schalen geldt eigenlijk hetzelfde als voor de sculpturen en de schalen van glas: je kunt hier veel meer mee dan je zelf denkt! Traditioneel gezien worden glazen vazen gebruikt om bloemen in te zetten, maar glazen vazen kunnen zo bijzonder zijn dat je zo ook neer kunt zetten als decoratie op zich!

Alle glasdecoraties  zijn te koop op de website van www.detoverkamer.nl.

glazen vaas