Wat kost een zaagtafel?

Staat er een grote klus op de planning en wil je weten wat een zaagtafel kost? Dit blog geeft de uiteenlopende prijzen voor zaagtafels, door het opdelen van elk type gebruiker in drie categorieën, namelijk de af-en-toe klusser, de fanatieke klusser en de professional. Weet jij onder welke categorie je valt? Lees dan snel verder en zorg dat je een indicatie hebt van wat de prijs is van een zaagtafel, voordat je het apparaat in huis haalt!

Wat betaalt een af-en-toe klusser?

Wanneer jij eens in de zoveel tijd wat lichte klussen in en rondom het huis uitvoert heb je natuurlijk geen professionele zaagmachine nodig. Een tafelcirkelzaag als de TC-TS 820 of de HS80 210 mm voldoen in dat geval prima. Voor elk apparaat betaal je tussen de €69,99 en €109,99.

Al met al zit de prijs voor een zaagtafel voor de af-en-toe klusser tussen de €69,99 en de €199,99, afhangende van de productspecificaties. Deze komen grofweg neer op een maximaal vermogen van 1800 watt, een lagere maximale zaagdiepte en kleiner werkoppervlak.

Tafelzaag prijzen voor de fanatieke klussers

De echte klussers onder ons kunnen overweg met uiteenlopende tafelzagen, maar hun voorkeur gaat vaak uit naar de specialistische apparaten. De prijsrange van deze zaagtafels zit vaak tussen de €200 en de €350 euro. Deze machines hebben een vermogen van boven de 2000 watt, met groter oppervlak van het werkblad en een dikker zaagblad.

Prijs professionele zaagtafel

De prijzen van professionele zaagbanken variëren nogal. Zo kost een model als de tafelcirkelzaag TS310- 400V rond de €380, terwijl de apparaten van een merk als Bernardo al gauw een paar duizend euro kosten.

Voor een bedrijf dat dagelijks met zaagtafels werkt is een dergelijk bedrag geen grote investering, omdat de apparatuur voldoet aan alle eisen die binnen de branche gesteld worden. Het resultaat zijn zaagtafels die een hoog werkcomfort bieden, tientallen jaren meegaan en talloze productspecificaties bieden.