Ben je op zoek naar een nieuw bed in Groningen, maar heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Door ons blog te lezen en simpelweg de 6 stappen te volgen vergroot jij de kans op een topaankoop aanzienlijk. Want laten we eerlijk zijn: een bed nieuw bed kopen is geen kleinigheid. Wees daarom goed geïnformeerd, zodat je spoedig van een comfortabel bed kunt genieten!

Wat voor bed heb je?

Voordat je overstapt op een nieuw bed is het goed om eerst te weten te komen op wat voor type bed je al die jaren gelegen hebt. Is het een zacht bed of een hard bed? Dit kun je achterhalen door tijdens het liggen op je rug je hand tussen je onderrug en het matras te schuiven. Gaat dit zonder enige moeite? Dan heb je waarschijnlijk een te hard bed. Krijg je het bijna niet voor elkaar? Dan is je bed te zacht.

Haast je niet

Een nieuw bed kan aardig wat kosten en dat niet alleen: je slaapt er vele jaren dagelijks op. Zorg er daarom voor dat je geen overhaaste beslissingen neemt en neem vooral je tijd bij het kopen van een bed. Overleg met je partner wordt natuurlijk ook aangeraden, zodat beide partijen van een goede nachtrust kunnen genieten.

Test je nieuwe bed

Veel mensen liggen enkele minuten op een bed en oordelen vervolgens over de kwaliteit van het bed. Echter moet je de hele nacht erop liggen. Zorg er daarom de volgende keer dat je een beddenzaak in Groningen bezoekt voor dat je minimaal 10 minuten op elk bed ligt, voordat je de volgende kandidaat test. Hanteer daarnaast een normale lighouding en trek gerust je jas uit.

Altijd al op een hard bed gelegen?

Dan kan het zeker geen kwaad om eens een wat zachter bed te testen. Het kan maar net zo zijn dat een dergelijk type bed door de jaren heen geschikter is geworden voor je rug. Het zal je verbazen hoeveel mensen op latere leeftijd op een hard of zacht bed overstappen.  

Lichamen verschillen

Zorg er daarom voor dat je samen met je partner het bed kiest, zodat jullie allebei het bed direct kunnen testen. Kom je tot de conclusie dat een zacht bed ideaal is voor jou, terwijl je partner eigenlijk liever een wat harder bed heeft? Dan kan het een goed idee zijn om een bed aan te schaffen met een stevigere spanning aan de ene kant, zodat die kant wat harder is. Op die manier zijn jullie allebei tevreden en ligt niemand ’s nachts wakker.

Is je bed groot genoeg?

Volgens de Sleep Council slapen de meeste mensen op een té klein bed. Maak niet dezelfde fout en koop een bed dat 15 cm langer is dan je lichaamslengte. Je zult er geen spijt van hebben!