Rockpanel is vervaardigd uit de duurzame grondstoffen basalt en steenwol. Daarom combineren Rockpanel-producten alle voordelen van steen en hout in één. Rockpanel is een flexibele en robuuste plaat dat gemakkelijk in elke vorm kan worden aangebracht. Heb je Rockpanel platen nodig? BouwOnline.com heeft deze platen altijd ruimschoots op voorraad. Hierbij is het ook mogelijk om de panelen op maat te laten zagen.

Voordelen van Rockpanel

Rockpanel is 100% weer-, temperatuur- en UV-bestendig en onderhoudsarm. Gegarandeerd door de fabrikant, Rockpanel-platen worden behandeld met een coating op waterbasis die hun uiterlijk, kleur en afwerking jarenlang behoudt. Het is zo duurzaam als steen en verwerkbaar als hout. Bovendien zijn ze vochtbestendig  Ze zijn geschikt voor nieuwbouw én renovatie.

Kleuren en eigenschappen

Rockpanel plaatmateriaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende uitvoeringen. Elk product heeft zijn eigen mooie eigenschappen. Ideaal voor gevels, dakrandtoepassingen of voor speciale details zoals plafond, ingangen of opvulling. Klassiek of stoer, ingetogen of speels, charmant of eigenzinnig – met Rockpanel plaatmateriaal geef je elk huis of industrieel gebouw een unieke uitstraling.

Ontwerpmogelijkheden

Rockpanel-platen bieden grenzeloze ontwerpmogelijkheden dankzij hun flexibele afmetingen en een breed scala aan kleuren. Bovendien wordt Rockpanel geproduceerd uit een duurzame grondstof met unieke eigenschappen, wat resulteert in duurzame, werkbare en zeer onderhoudsarme platen. Rockpanel kan net zo gemakkelijk worden verwerkt als hout en is licht van gewicht, waardoor uw constructie- en installatiekosten laag blijven.

Rockpanel bevestigen met schroeven

De rockpanel platen zijn eenvoudig te plaatsen door middel van schroeven. Als je dit gaat doen, is het verstandig om hierbij te kiezen voor een geademde constructie. Alvorens je de panelen kunt plaatsen, dien je over de gehele lengte van de houten palklaag een aantal geïmpregneerde latten te bevestigen. De latten zorgen ervoor dat de constructie kan ‘ademen’. Ontstaan er naden? Maak dan gebruik van EPDM voegband om dit te dichten. Ga jij binnenkort ook aan de slag met Rockpanel?

printen groningen