Als houtbewerker heb je een zaagtafel nodig waar je op kan vertrouwen. En de keuze is zo ongelooflijk groot dat je door de bomen het bos niet kan zien. Wat is de beste voor jou? De opties zijn schijnbaar eindeloos. Je kunt er niet zomaar één uitkiezen en hopen dat het goed werkt. Het zijn namelijk dure apparaten.

Dit artikel zal de keuze iets makkelijker maken. Bekijk hier onze top 3.

1. Einhell TC-TS 2025 U

De Einhell TC-TS 2025 U is een tafelzaag van 2000 watt. Deze zaag heeft een mes van 250 millimeter en een stevig onderstel. Een voordeel van deze zaagtafel is dat je brede stukken hout kan zagen dankzij de tafel van 64×48 centimeter, met een mogelijkheid de tafel te verbreden wanneer je de 2 verlengingen van 20 centimeter toevoegt. De verlengingen zijn met bouten bevestigd, dus moeten worden losgeschroefd als je een kleiner werkblad nodig hebt. Dit kost wat tijd dus zou als nadeel gezien kunnen worden. Desgewenst kunt je het zaagblad kantelen, zodat je tot een diepte van 65 millimeter op 45 graden kunt zagen. Als het mes recht is, kan je tot 85 millimeter zagen. Uiteraard kan je dit dankzij de stofafzuiging zo stofvrij mogelijk werken.

Voordelen

-De snijdiepte van 85 millimeter maakt de tafelzaag geschikt voor het bewerken van dikke materialen.
-Met de tafeluitbreiding kunt u uw werkgebied aanzienlijk vergroten.
-Met 22,7 kilogram en de wielen verplaats je de tafelzaag eenvoudig.

Bekijk zaagtafels voor de beste prijs!

2. Ferm TSM1033

Als je kiest voor de Ferm TSM1033, ga je voor een complete en veelzijdige machine. Deze tafelzaag van 1800 watt is uitgerust met veel handige gadgets en extra’s. Bijvoorbeeld de tafelverlengingen voor een groot en stabiel werkblad en veiligheidsschakelaar, evenals thermische beveiliging. Dankzij de hoekinstelling en de handmatig instelbare snijdiepte, kan je zeer nauwkeurig werken met de TSM1033. Het wordt compleet geleverd met een TCT-zaagblad met 40 tanden en een duwstok, stofafzuigaansluiting, oordoppen en veiligheidsbril, zodat u meteen veilig aan de slag kunt.

Pros

-Met de tafeluitbreiding kunt u uw werkgebied aanzienlijk vergroten.
-je bent volledig uitgerust met de verstekgeleider, de parallelle geleider en de duwstok.
-Met 22,5 kilogram is de tafelzaag eenvoudig te verplaatsen.

3.Einhell TC-TS 1200

Met de Einhell TC-TS 1200 in jouw werkplaats beschik je over een gebruiksvriendelijke tafelzaag voor kleine en middelgrote zaagklussen. Dit een een typische zaagtafel voor beginnende klussers, of de af en toe klusser. De tafelzaag van 1200 watt heeft een 210 mm breed zaagblad met een snijdiepte tot 45 millimeter in hout. je kunt ook met een hoek van maximaal 45 graden zagen met de TC-TS 1200. Dit is handig als je bijvoorbeeld plinten of een deurkozijn moet zagen. Handige accessoires zoals een duwstok, parallelle geleider en een verstekgeleider zijn standaard inbegrepen. Als zodanig heb je alles bij de hand voor een verscheidenheid aan zaagklussen. Ten slotte maakt het lichte gewicht van 13,4 kilogram het gemakkelijk om de zaagtafel te verplaatsen.