Je bent op locatie aangekomen, de visstoel staat klaar, biertje erbij, je hebt de hengel al in de hand en komt er vervolgens achter dat je het aas bent vergeten mee te nemen. Wat nu? Helemaal terugrijden naar huis. Er zit niets anders op. Zorg er daarom in het vervolg voor dat je voorbereid bent. Dit doe je door onze ultieme checklist voor vissen bij de hand te houden.

Vishengel

Het eerste waar je bij het vissen aan denk is natuurlijk de vishengel. Hoe wil je anders een prachtige karper binnen hengelen?

Aas

Het zal je verbazen hoe vaak men aas vergeet mee te nemen. Het is één van de twee dingen waar je direct aan zou moeten denken wanneer je een visuitje aan het plannen hebt. En toch komt men vaak met lege handen aan. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende aas mee neemt.

Visvergunning

Ben je geen lid van een hengelsportvereniging? Dan dien je een kleine VISpas of JeugdVISpas aan te schaffen. Deze kun je krijgen door lid te worden van een vereniging, of door ze online te bestellen op Sportvisserij Nederland.

Eten en drinken

Snacks zijn natuurlijk altijd fijn tijdens het vissen, evenals een koud biertje. Natuurlijk is het ook goed om voldoende water mee te nemen. Vooral met warm weer.

Vliegen- en muggenspray

Met ’s zomers weer heersen rondom meren vaak vlieg- en mug invasies. Wees hierop voorbereid met vliegen- en muggenspray. Niets zal je visuitje sneller verpesten dan talloze muggenbeten.

Zonnebril

Een ander cruciaal onderdeel van een fijn visuitje is een goede zonnebril. Dit geldt overigens weer voor de wat zonnigere dagen. De zon in je ogen hebben en genieten van het vissen gaat simpelweg niet samen.

Zonnebrandcrème

Eveneens een must voor de zomerdagen. Het vissen duurt vaak een aantal uur, waarbij je, mits je daarvoor kiest, in de zon zit. Bescherm je huid daarom met zonnebrandcrème, zodat je naast naar een paar fijne exemplaren ook een leuk kleurtje aan het uitje overhoudt.

Telefoon

Wanneer je beet hebt is het natuurlijk wél de bedoeling dat je het moment vastlegt. Vele jaren later bekijk je dan je foto en denkt: “dat was wel een hele flinke karper”.

Leren karpervissen?

Vergeet jij nooit wat je mee moet nemen en wil je eigenlijk meer leren over hoe je moet vissen op karper? Dit lees je in het informatieve blog van Carp Whisperer, waarin onder andere ook de levenswijze van karpervissen wordt besproken, de verschillende manieren van karpervissen en de soorten karperhengels.