8 Foundation tips voor een stralende huid!

Iedereen droomt natuurlijk van een prachtige egale huid. Helaas zijn we daar niet allemaal mee gezegend. Maar gelukkig kun je met de juiste foundation al een heel eind komen!

Ik gebruik zelf altijd Pupa Foundation. Ik heb zelf een droge huid dus ik ben gek op de Active Light collectie. Welke foundation je fijn vindt is volledig afhankelijk van je wensen en je huidtype.

In dit blog geef ik je 8-handige tips waardoor jij gegarandeerd een flawless skin krijgt! Zeg maar gedag tegen donkere kringen en andere oneffenheden!

Pupa active light foundation
foundation routine

#1 Begin je routine goed

Begin altijd met een voedende en verzorgende dagcrème die geschikt is voor jouw huidtype. Breng vervolgens een primer aan op je kin, neus en voorhoofd. Dit wordt ook wel je T-zone genoemd. Op deze delen van het gezicht bevinden zich de meeste poriën. De primer matteert de huid, waardoor je foundation beter blijft zitten. Vooral wanneer je een vette huid hebt is dit een belangrijk onderdeel in je dagelijkse routine!

#2 De volgorde van je gezichtsmake-up

De key voor een stralende egale huid is de juiste routine. Je hebt hier niet alleen de juiste producten voor nodig, maar je moet het ook in de juiste volgorde toepassen.

Je hebt color corrector, foundation en concealer. Breng altijd eerst de color corrector aan, gevolgd door foundation en tot slot een concealer. Zo kun je een mooi egaal oppervlak creëren.

gezichtsmake-up

#3 de verschillende soorten color correctors

Een color corrector, wat is het eigenlijk? Ze zorgen ervoor dat je oneffenheden verdwijnen. Je hebt het vast wel eens in de schappen zien liggen. Dat doosje met een groen, geel, paar of rood goedje. Je kunt dus kiezen uit verschillende soorten.

Dit hangt af van wat je weg wilt werken. Zo kun je de gele variant het beste gebruiken wanneer je last hebt van donkere kringen onder je ogen en kun je met groen rode vlekjes maskeren. Wanneer je de make-up aanbrengt is het belangrijk dat je het niet helemaal uitsmeert. Je zorgt er met de foundation namelijk voor dat je huid egaal wordt.

Color corrector
foundation shades

#4 De foundation

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je make-up routine. Het is belangrijk dat je de juiste foundation kiest voor jouw huid. Hierbij kun je denken aan de kleur en de dekking maar ook de formule is belangrijk. Heb je last van een droge huid? Dan kies je een foundation met olie. Terwijl je dit ingrediënt juist moet ontwijken met een vette huid.

Heb je een te donkere foundation? Sommige merken bieden nu ook color adjusting drops. Hierdoor wordt de kleur lichter. Bij het uitzoeken van de juiste kleur is het belangrijk om rekening te houden met je nek. Zoek een kleur die goed matcht bij de kleur van je nek. Zo voorkom je dat je de plank volledig misslaat.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste ondertoon te kiezen. Je hebt warme en koude ondertonen. Een goede richtlijn hiervoor zijn goud en zilver. Draag je altijd zilver? Dan past een koele ondertoon goed bij jou. Draag je goud? Dan kun je beter voor een warme ondertoon kiezen.

foundation aanbrengen

#5 Hoe je foundation het beste kunt aanbrengen

Je hebt de juiste foundation gekocht, maar hoe breng je die nou het beste aan? Je begint altijd op de plekken waar je huid de foundation het hardste nodig heeft. In de meeste gevallen is dit op de wangen. Doe dit met een kwast. Wanneer je begint met smeren komt het in het begin altijd het meeste make-up van de kwast af. Daarom kan het handig zijn om op de plek te beginnen waar jij de make-up het hardst nodig hebt. Kijk dus eerst waar je last hebt van oneffenheden. TIP à Vergeet je nek, oogleden en oren niet!

#6 De kracht van luminizer en elixr

Voordat je de foundation aanbrengt kun je luminizer of elixr op je kwast aanbrengen. Hiermee krijg je een prachtige stralende huid.

Je kunt het ook gebruiken om je jukbeenderen te accentueren met een mooie glow. TIP: Maak het af met een shiny highlighter en je bent ready to go!

Glowy skin
concealer

#7 concealer aanbrengen

Je kunt concealer het beste met je vingers aanbrengen. Dit komt omdat de concealer als het ware een beetje smelt door de warmte van je vingers. Hierdoor kun je het makkelijker verdelen en aanbrengen. Hou je niet van concealer? Dan kun je ook foundation als vervanger gebruiken. Breng een beetje aan onder je ogen en laat het even intrekken. De foundation wordt dan namelijk iets dikker. Hierdoor krijg je een beter dekking.

#8 De Finishing touch!

Zit je make-up helemaal goed en ben je ready to go? Maak je look dan af met een setting spray of transparante poeder. Beide zorgen ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten!