De vraag wordt vaak gesteld: wat is de beste camera voor landschapsfotografie? Aangezien hier meerdere antwoorden op te geven zijn, die grotendeels samenhangen met de persoonlijke voorkeuren van de fotograaf, zullen we in dit artikel meerdere camera’s bespreken. Elk model biedt state of the art technologie en zorgt ervoor dat ook jij de mooiste landschapsfoto’s kunt maken!

Fujifilm GFX 50S

De Fujifilm GFX 50S is de enige middenformaat camera die we aan de lijst hebben toegevoegd. Er zijn genoeg redenen te geven om voor dit apparaat te kiezen. Allereerst heeft de camera een hoge resolutie 50 MP sensor, die zeer dynamische beelden produceert en een groot dynamische bereik heeft.

De tweede reden is het feit dat je bij elke fotozaak kunt kiezen uit een brede selectie aan objectieven, waarmee je mooie landschapsfoto’s kunt schieten. Neem als voorbeeld Foto Sipkes, waar je terecht kunt voor objectieven en camera’s in Groningen. Verder zijn er genoeg tools die je helpen de optimale belichting te creëren.

Sony A7R III

Met de Sony A7R III introduceerde Sony een camera die vele malen beter was dan zijn voorgangers. De uitstekende 42 MP BSI CMOS sensor biedt een erg dynamisch bereik, maar ook een lange levensduur en een breed aanbod aan lenzen. Daarnaast is de A7R III onze persoonlijke favoriet als het op full-frame spiegelloze camera’s aankomt.

Pentax K-1 / K-1 II

Een andere uitstekende optie als je landschapsfoto’s wilt maken. De 36 MP CMOS sensor met 5-assige IBIS zorgt ervoor dat je in staat bent om hoge-resolutie foto’s te maken met pixel shift technologie. Door middel van deze technologie is de K-1 / K-1 II ideaal als je gedetailleerde, ruisvrije beelden wilt creëren.

Nikon D850

Spiegelloze camera’s zijn de laatste tijd een punt van discussie. Dat neemt echter niet weg dat je bij Nikon een breed scala aan Tilt/ Shift lenzen geboden krijgt, waarmee je met landschapsfotografie verschillende kanten op kunt.

Aan de andere kant hebben spiegelloze camera’s in het algemeen nog een inhaalslag te maken als het gaat om levensduur van de accu en keuze van de lens. Dit heeft tot gevolg dat je met landschapsfoto’s adapters moet gebruiken of met een balgsysteem moet werken.

Meer informatie over landschapsfotografie

Hiermee zijn we niet aan het eind van de lijst gekomen. Er zijn nog genoeg camera’s die we aanraden voor eenieder die landschapsfoto’s wil schieten. Wil je graag weten welke toestellen dit zijn? Informeer je dan gerust verder bij Foto Sipkes, jouw specialistische fotozaak in Groningen!